بقلاوه بالجوز من الحلويات المشهوره في جميع أنحاء الشرق الأوسط و هي سهلة التحضير في البيت
المكونات
عجينة الفيلو, و هي عجينة من الرقائق موجوده في المحلات التجاريه
زبده
مكسرات, الجوز, اللوز, او الفستق الحلبي
ملعقه صغيره من القرفه, نصف ملعقه صغيره من كبش قرنفل و جوزة الطيب
نصف كوب من السكر
الطريقه
سخّني الفرن الى ٣٥٠ درجة فهرنهايت
كسّري المكسرات و اخلطيها مع السكر و البهارات
سيّحي الزبده
صفّي رقائق العجينه في قاع صينية الخبز و ادهني كل طبقه بالزبده السائحه, أنثري الحشو من المكسّرات فوقها
لفي الرقائق حتى تكون بشكل اسطواني
قطعي اللفه الى قطع متساويه و صفيها في صينيه مدهونه بالزيت ثم تخبز في فرن متوسط الحراره و حوال ي٣٥٠ درجه ف لمدة 20 دقيقه او حتى يصبح وجه لفائف البقلاوه ذهبي اللون
صبي القطر البارد فوق البقلاوه الساخنه و اتركيها حتى تتشرب. انقليها الى صحن التقديم و قدميها في حرارة الغرفه
المكونات
عجينة الفيلو, و هي عجينة من الرقائق موجوده في المحلات التجاريه
زبده
مكسرات, الجوز, اللوز, او الفستق الحلبي
ملعقه صغيره من القرفه, نصف ملعقه صغيره من كبش قرنفل و جوزة الطيب
نصف كوب من السكر
الطريقه
سخّني الفرن الى ٣٥٠ درجة فهرنهايت
كسّري المكسرات و اخلطيها مع السكر و البهارات
سيّحي الزبده
صفّي رقائق العجينه في قاع صينية الخبز و ادهني كل طبقه بالزبده السائحه, أنثري الحشو من المكسّرات فوقها
لفي الرقائق حتى تكون بشكل اسطواني
قطعي اللفه الى قطع متساويه و صفيها في صينيه مدهونه بالزيت ثم تخبز في فرن متوسط الحراره و حوال ي٣٥٠ درجه ف لمدة 20 دقيقه او حتى يصبح وجه لفائف البقلاوه ذهبي اللون
صبي القطر البارد فوق البقلاوه الساخنه و اتركيها حتى تتشرب. انقليها الى صحن التقديم و قدميها في حرارة الغرفه
Baklava Baklava is a very famous sweets widely known in the Middle East and it is easy to prepare at home.
Ingredients:
Phyllo dough
Butter
One Pound Nuts, such as Walnuts, Pistachios or Almonds
Half a cup Sugar
A teaspoon of cinnamon, half a teaspoon of nutmeg and cloves
Direction:
Heat up the oven to 350 F degrees.
Crush the nuts , mix with sugar and the spices.
Melt the butter.
Layer the phyllo dough in the pan, butter each layer with the melted butter. You need to lay about 4-6 sheets
Sprinkle with the nut mix
Roll the dough away from you to form a cylinder
Cut the baklava cylinder into 2 inch wheels
Bake in a greased pan for about 20 minutes or until the top turn into a nice golden color.
Add the cold sugar syrup to the baklava rolls and let it stand for some time before serving at room temperature.
Add the cold sugar syrup to the baklava rolls and let it stand for some time before serving at room temperature.
2 comments:
hi summer,
i love all your recipes and i was wondering how to make the biscuit like oval or a long stick with seame seeds a cake that you dip with tea and milk.please can you put can somthing regarding how to make it.
regards
nahla
Sorry Nahla, i just saw your message here! i apologize for the delayed reply.
do you mean the tea biscuits? قرشله او حدوه مع سمسم؟
I have never made it but i will try to find an easy recipe one day and make it. thanks for coming by.
Post a Comment