Tuesday, June 23, 2009

Amar Al Deen- Apricot Drink-شراب قمر الدين

قمر الدين يعتيبر شراب قمر الدين من المشروبات التقليديه في شهر رمضان المبارك في الدول العربيه . هذا الشراب سهل التحضير و لذيذ. يحضر من المشمش المجفف على شكل شرائح أشهرها المُعدّ في سوريا الوصفه نصف كيلو من قمر الدين المصفى و المجفف على شكل شرائح ماء كافي لغمر قمر الدين في الوعاء الطريقه قصّي الشرائح الى قطع متةسطة الحجم و انقعيها في ماء ساخن, ضعي الوعاء في البراد حوالي 12 ساعه , في اليوم التالي أخلطي المزيج في الخلاط حتى يصبح سائل قابل للشرب. بأمكانك ان تخففي المشروب حسب ذوقك اذا كان ثخينا. قدّميه باردا. يمكنك اضافة قليل من ماء الزهر و حبات الصنوبر في الكوب, حسب الرغبه, لكن انا افضل الشراب بدون اي اضافات اخرى هنا تجدون رابط لعمل مهلبية قمر الدين رمضان كريم


Apricot Drink ( Amar al Deen) is a considered a traditional drink during the month of Ramadan in the Middle East and Arab countries. This drink is easy to prepare and delicious. The best Amar Al Deen, or the dry apricot sheets come from Syria, which is a major producer for this type of product. Recipe Half a kilogram of Apricot Fruit Rollup/sheets Enough water to submerge the cut off sheets in Direction Cut the Apricot sheet into medium size pieces and soak in hot water for at least 10-12 hours in the fridge. The next day mix in the mixer on high speed until the drink becomes smooth. If the drink is too thick for your taste you may add more water to it. Serve cold You may add few drops of Orange blossom water to the drink, depends on your own taste. You may also add pine nuts to your cup if you desire, but I like my Apricot drink without any further additions. Ramadan Kareem

No comments: