Tuesday, June 23, 2009

Double Layer Cream Cheese Cake With Strawberries- كعكة كريم تشيز مع الفراوله

كعكه جبنة الكريم, طبقتين مع حشوة الفراوله 
 جميع المكونات يجب ان تكون في درجة حرارة الغرقة
40 أونس من جبنة الكريم ما يساوي خمس علب من جبنة الكريم
• ½1 كوب سكر 
• 3 ملاعق كبيره من الطحين 
• 1 ملعقه صغيره من الفانيليا
  • نصف ملعقه صغيره بشر قشر الليمون
  • 5 بيضات
• 2 صفار البيض
• ½ كوب من القشده الطازجه للخفق
• بسكوت "جراهام" المحلّى, زبده و سكر لتشكيل قاعدة الكعكه
*لاعداد قاعدة الكعكه يتم اضافه فتات بسكوت غراهام, او اي بسكوت محلّى , مع الزبده والسكر ، ويضغط في القالب الخاص بعمل كعكة الجبن بباطن اليد, ويخبز لمدة 10 دقائق , يبرّد قبل اضافة خليط كعكة الجبن
*يخلط الجبن في ماكنة الخلط الكهربائيه " المولينكس" الى ان يصبح سلسا
*يضاف السكر شيئا فشيئا حتى يخلط جيدا
* يضاف الطحين بالتدريج حتى يخلط جيدا
*يضاف بشر قشر الليمون الى المزيج
* يضاف البيض واحدة تلو الاخرى الى خليط الجبن حتى يصبح الخليط متجانسا
* يتم اضافة صفار البيض والفانيليا
*يضاف نصف كوب من القشده الطازجه (فريش كريم)
* يخلط مزيج كعكه الجبن الكريم مع بقية المكونات جيدا حتى يصبح الخليط متجانس و سلس *أضيفي الخليط في قالبين للكعك و أخبزي لمدة عشره الى خمسة عشره دقيقه على حراره 250 درجه مئويه ثم اخفضي الحراره الى 170 درجه و اخبزيها لمدة ساعه واحده حتى تصبح ألأطراف جافه و الوسط يشبه الجلاتين المتماسك.
*اتركي الكعك في داخل الفرن المطفىْ لمدة ساعه أخرى قبل ان تنقليه الى البراد, اتركيه يبرد جيدا طوال الليل في البراد.
*حضري صلصه الفراوله : قطّعي الفراوله, أضيفي ملعقتين او ثلاثه كبيره من السكر, قليل من عصير الليمون و اطبخي على نار هادئه لمدة 20 دقيقه. اتركيها تبرد تماما قبل الأستعمال. *افردي صلصه الفراوله مع قطع من الفراوله على اعلى طبقة القالب الأول. ضعي القالب الثاني فوق الأول لتكوين القالب من طبقتين, زيّني بصلصة الفراوله و الفراوله الطازجه. قدميها بارده. 


 

Tow Layer Cream Cheese Cake With Strawberries: 
All ingredients should be at room temperature 
•40 oz cream cheese ( 1134 gram) OR five packs of cream cheese
•1 ½ cup sugar 
•3 Tablespoons flour  
•1 teaspoon vanilla 
•½ teaspoon grated lemon peel 
•5 eggs 
 •2 egg yolks 
 •½ cup heavy cream  
• Baked crust  
1- Prepare the crust for the cake by adding crumbs of graham crackers with butter and sugar, pressed in a springform and baked for 10 minutes- cool before adding the cream cheese mix  
2- Blend the cream cheese in the food processor until smooth  
3- Add sugar little by little until blended well 
4- Add the flour while the food processor is running 5- Grate the lemon peel and add it to the mix 
6- Add the eggs one by one and blend with the cream cheese mix until homogenized  
7- Separate and add the two egg yolks with the vanilla 8- Mix the cream cheese cake with the rest of the ingredients until well blended to a smooth finish 
9- Pour into two springform pans and bake for 10-15 minutes on a pre-heated to 500 degree Fahrenheit oven then lower it down to 200 degrees and bake for 60 minutes until it becomes firm and the edges are dry and pulled inwards, the center should be jiggly like Jello  
10- Let cool for at least two hours or overnight in the fridge 
11- Make the strawberry sauce by cutting up the fresh strawberries, add couple of tablespoons of sugar, little lemon squeeze and simmer for 20 minutes, cool before using  
12- Spread the strawberry sauce with the chunks of strawberries on top of the first layer, place the top layer and garnish with more strawberry sauce and fresh strawberries  
13- Enjoy!

2 comments:

Unknown said...

MachAllah DOUBLE layer cheesecake? Could anything be better?

Mimi Cooks said...

Thanks! this was one great cake! thanks for coming by.