Tuesday, June 23, 2009

Qataieyf- Arabic Pancakes- قطايف رمضان

 
Here is the recipe for Qataieyf OR Ataieyf :  
3 Cups Flour  
3 Cups Milk  
One teaspoon instant yeast 
Directions: Mix ingredients, cover and leave in a warm place for one hour. 
Pour on a hot pan just like you do with pancakes and cook on one side.  cool.
Fill with Walnut and sugar mix or cheese.
Watch the video for more details. Enjoy!
For the holiday cookies recipe please click here.  
قطايف:
المقادير كوب طحين
  ثلاثة اكواب حليب
 ملعقة صغيرة ممسوحة خميرة فورية 
ننخل الطحين ثم نضيف إليه الخميرة ونخلطهم معا جيداً ثم نضع الحليب ونضيف إليه الطحين ونخفقهم معا جيداًثم نسكب الخليط في إناء عميق ونغطيه ونضعه في مكان دافئ حتى يختمر ( لمدة ساعة تقريباً ) 
نسكب الخليط في إبريق حتى يسهل علينا عملية السكب والآن نسكب قليل من العجين في مقلاة كنا قد قمنا بتسخينها جيداً على النارالخفيفة ونتركها حتى يجف سطحها لن تأخذ العملية أكثر من دقيقة واحدة للقرص
نترك القطايف لتبرد قبل حشيها بالمكسرات او الجبنه او القشطه
صحتين
لمزيد من وصفات كعك العيد الرجاء الاطلاع على الرابط هنا 

3 comments:

Unknown said...

I love ateif! Buuut always when I make them they are either too yeasty taste or the get hard ... need some tips plz!

Mimi Cooks said...

I guess you just have to keep on trying until you get the right mix and consistency of your dough...practice make perfect :)

Anonymous said...

Hi. I need to ask what kind of flour? There many kinds and i would like to choose the best one. Please somebody help bazylisze84@hotmail.com Thank you