Sunday, June 28, 2009

Death By Chocolate! كعكة الشوكلاته


خليط الدقيق -أثنين كوب من الدقيق- أثنين كوب من السكر-ربع ملعقه صغيره من والملح

خليط الشوكولاتة
-كوب من والزبده-4 ملاعق كبيره من الكاكاو-كوب واحد من الماء المغلي
خليط البيض
نصف كوب حليب- بيضتان مخفوقتين
ملعقه صغيره من صودا الخبز -بيكنج باودر
ملعقه واحده صغيره من الفانيليا
صوص ألشوكلاته
نصف كوب ألجوز المدقوق خشن واحد و ثلاثة أرباع كوب زبده أربع ملاعق بودرة الكاكاو
ستة ملاعق حليب سائل
ملعقه صغيره من الفانيليا
ثلاثة أكواب من السكر البودره
الطريقه:-
في وعاء اخلطي المكونات لتشكيل خليط الدقيق. - في وعاء آخر، ذوبي الزبده ثم اضيفي بقية المكونات لتشكيل خليط الشوكولاته. اغلي الخليط لمدة 30 ثانية ، ثم ارفعيه عن النار و اخلطيه فوق خليط الدقيق ، حريكهما تحريك خفيف للسماح بتبريد الخليط المتكون.- في وعاء ثالث, اخلطي المكونات لتشكيل خليط الحليب والبيض- أضيفي خليط البيض فوق خليط الكعكه و حركي جيدا.- ضعي خليط كعكة الشوكلاته في قالب الخبز و اخبزيه في فرن حرارته 350 درجة مئويه لمدة 20 دقيقه. - خلال فترة خبزالكعكه ، حضّري صوص الشوكلاته بالجوز. أضيفي الزبده و الكاكاو مع السكر و الفانيلا و الجوز و الحليب و ذوّبي على نار هادئه حتى الغليان الخفيف. صبي صوص الشوكلاته فوق الكعكعه عندما تخرجيها من الفرن - قدميها مع الشاي او القهوه 




Flour Mix -2 cups flour
-2 cups sugar
-1/4 teaspoon salt Chocolate mix
-2 sticks butter
-4 heaping tablespoons cocoa
-1 cup boiling water
Egg mix
-1/2 cup buttermilk
-2 beaten eggs
-1 teaspoon baking soda
-1 teaspoon vanilla
Icing
-1/2 cup pecans finely chopped -1 3/4 sticks butter -4 heaping tablespoons cocoa -6 tablespoons milk -1 teaspoon vanilla
-3 cups powdered sugar

Direction: -In a mixing bowl combine the ingredients to form the flour mix. -In a saucepan, melt the butter first then add the rest of the ingredients to make the chocolate mix. allow mixture to boil for 30 seconds, then turn off heat. Pour over flour mixture, and stir lightly to cool. -In another bowl, mix the ingredients to form the buttermilk and egg mixture -Stir this mixture cake batter. -Pour into sheet cake pan and bake at 350-degrees for 20 minutes. -While cake is baking, make icing:-Chop the pecans finely-Melt 1 3/4 sticks butter in a saucepan.-Add 4 heaping tablespoons cocoa, stir to combine, then turn off heat. Add:-6 tablespoons milk-1 teaspoon vanilla. Add 3 cup powdered sugarStir together.Add pecans, stir together, and pour over warm cake when it first comes out of the oven.Cut into squares, serve warm, at room temperature or cold with coffee, tea or milk!
PURE HEAVEN!

6 comments:

Unknown said...

O love this blog too! Well of course I love sweets LOL! Here find many dessert for Ramadan enchallah yes! Sahaftourk Mimi!

Mimi Cooks said...

Thanks for your visit here Heni, i am glad you liked the new sweet blog. i will have to add more dessert recipes to it in the near future.

Simply Heaven Food said...

I wish I could have a piece now!! This is a pure Heaven!

Mimi Cooks said...

Afaf, that is funny!!!
it is really one great cake and so easy to make too. thanks for checking in.

sabah said...

A very nice surprise for me Summer,one blog is nicer than the other.
Sophia is so pretty.

sabah said...

Hi Summer, I have an award for you, pl visit my blog.